Το σχολείο μας συνάντησε… τον Μολιέρο μέσα από το έργο του «Γιατρός με το Στανιό»

Την Τετάρτη 24 Απριλίου οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου μας με τη συνοδεία των καθηγητών/τριών τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του 2ου Λυκείου Τρικάλων «Γιατρός με το Στανιό» στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου.

Το έργο είναι μια από τις πιο γνωστές φαρσοκωμωδίες του Γάλλου δραματουργού και ηθοποιού Μολιέρου. Μέσα από έξυπνους διαλόγους και απίστευτες καταστάσεις ο Μολιέρος στο συγκεκριμένη κωμωδία καυτηριάζει τον ιατρικό κλάδο της εποχής του, όπως και όλα τα κακώς κείμενα που επιτρέπουν στον κάθε επιτήδειο να τα εκμεταλλεύεται και να επωφελείται εις βάρος όλων.
Ο Σγαναρέλος, ένας φτωχός ξυλοκόπος, κάνει τη ζωή της γυναίκας του μαύρη ξοδεύοντας τα λίγα που κερδίζει σε φαγητό και ποτό. Η γυναίκα του Μαρτίνα για να τον εκδικηθεί που είναι βίαιος μαζί της, όταν έρχονται δυο απεσταλμένοι του άρχοντα στο χωριό αναζητώντας γιατρό, τους λέει ψέματα ότι ο άντρας της είναι γιατρός, μόνο που πρέπει να φάει πολύ ξύλο για να το ομολογήσει.
Οι απεσταλμένοι οδηγούν τότε στην άρρωστη αρχοντοπούλα με τη βία τον δήθεν γιατρό.
Στην πραγματικότητα η αρχοντοπούλα δεν έχει χάσει τη μιλιά της, όπως όλοι νομίζουν, αλλά παριστάνει την άρρωστη για να αποφύγει ένα συμφεροντολογικό γάμο που της ετοιμάζει ο πατέρας της και επειδή βέβαια είναι ερωτευμένη στα κρυφά με άλλον.
Ο αληθινός λόγος όμως της «ασθένειάς της» δε θα γλυτώσει τον «γιατρό» από το ξύλο…

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού χειροκρότησαν τους συντελεστές της παράστασης επιδοκιμάζοντας την εξαιρετική προσπάθειά τους, συνέχισαν με ευχάριστη διάθεση το ωρολόγιο πρόγραμμα τους.

Συντελεστές της Θεατρικής Παράστασης:

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης) – Οι μαθητές/τριες του 2ου Λυκείου Τρικάλων

Γιατρός: Μαρίνος Τζανόπουλος
Σύζυγος: Μαρία Τζιμούρτου
Γείτονας: Σπύρος Κατσιώπης
Υπηρέτης 1: Νίκος Γιώτας
Υπηρέτης 2: Ντίνος Γιώτας
Βασιλιάς: Αθανάσιος Τσιακμάκης
Παραμάνα: Στεφανία Σούλο
Βασιλοπούλα: Αθηνά Γιδαράκου
Κόρη Ασθενούς: Ματίνα Τασιοπούλου
Γαμπρός: Κωνσταντίνος Τρέλλης

Ζωγραφική: Ρένια Γούλα

Υπεύθυνες Παράστασης
Βούζα Αγλαΐα – Υποδιευθύντρια του 2ου Λυκείου Τρικάλων
Νικατσιού Ευαγγελία
Ακρίβου Κωνσταντινιά