Η εκδρομή της Β’ Γυμνασίου στον Βόλο

Ένα ηλιόλουστο πρωινό ξεκινήσαμε γεμάτοι χαρά το ταξίδι μας με προορισμό τον Βόλο. Χωριστήκαμε στα λεωφορεία και με τη συνοδεία των καθηγητών μας άρχισε το ταξίδι μας.

Πρώτη στάση η πανέμορφη Μακρινίτσα. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πανοραμική θέα του Βόλου και να επισκεφτούμε το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας. Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας είναι ένας σύγχρονος μουσειακός χώρος που δημιουργήθηκε για να διαφυλάξει και να προβάλλει τα σπουδαιότερα εκκλησιαστικά κειμήλια του χωριού.

Μεταξύ των σπανίων και πολυτίμων Βυζαντινών κειμηλίων του, είχαμε την ευκαιρία να δούμε το μαρμαρόγλυπτο της Παναγίας της Οξείας Επισκέψεως, τις  εικόνες του φημισμένου λαϊκού ζωγράφου Θεοφίλου, καθώς και άλλες ιερές εικόνες, ιερά σκεύη και άμφια, λάβαρα, επιτάφιοι, ξυλόγλυπτα, εκκλησιαστικά βιβλία.

Αφού περιηγηθήκαμε στο χωριό, κινηθήκαμε προς την Αγριά. Εκεί μας περίμενε ολόφρεσκο μαγειρεμένο φαγητό σε μια ταβέρνα πλάι στην ακρογιαλιά. Το απαλό αεράκι μας δρόσιζε και αποφασίσαμε να καθίσουμε λίγη ακόμη ώρα ώστε να απολαύσουμε τη θάλασσα.

Τελευταία στάση της εκδρομής μας ήταν το κέντρο του Βόλου. Μόλις φτάσαμε στο λιμάνι ενθουσιαστήκαμε. Οι γεμάτες καφετέριες, τα αμέτρητα μαγαζιά και η ήρεμη θάλασσα δημιουργούσαν μια ξεχωριστή αξέχαστη ατμόσφαιρα. Όλοι ψωνίσαμε, γελάσαμε, ήπιαμε χυμούς και φάγαμε δροσιστικά παγωτά με τους φίλους μας.

Μόλις ο ήλιος είχε αρχίσει να πέφτει, επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία μας και ξεκινήσαμε τη διαδρομή προς τα Τρίκαλα.

Αυτή η σχολική εκδρομή θα μας μείνει για πάντα αξέχαστη!  

Η μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου

Πασχάλη Στυλιανή