«Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού» του ΚΕΠΕΑ Ελασσόνας

Τα τμήματα Α3 και Α4 του σχολείου μας παρακολούθησαν την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 το πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Ελασσόνας «Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού» στη Λάρισα.

Οι μαθητές/τριες αρχικά ξεναγήθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο και ενημερώθηκαν για την ιστορία της περιοχής μας από την Παλαιολιθική περίοδο έως τα νεότερα χρόνια.

Στη συνέχεια, αν και με βροχή στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, επισκέφτηκαν τον ναό του Αγίου Αχιλλείου, το αρχαίο θέατρο της πόλης, το φρούριο «Μπεζεστένι» αλλά και τη Βυζαντινή Δεξαμενή της πόλης όπου με τη συνδρομή του υπεύθυνου του ΚΕΠΕΑ Ελασσόνας, κυρίου Σπανού, συμμετείχαν σε παιχνίδι γνώσεων σχετικά με τον συγκεκριμένο χώρο αλλά και τον Πηνειό ποταμό που λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν.

Το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών ήταν μεγάλο για πράγματα που έβλεπαν και μάθαιναν, οι περισσότεροι και οι περισσότερες, για πρώτη φορά.

Με την υποστήριξη και καθοδήγηση των συνοδών εκπαιδευτικών του σχολείου μας, κυρίου Μουτογεώργου Δ., κυρίας Αστρίτη Ε. και κυρίας Βαϊοπούλου Γ., ολοκληρώθηκε ομαλά το πρόγραμμα την πρώτη βροχερή ημέρα του Μαρτίου.