Διαχείριση άγχους από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Γ’ Γυμνασίου

Για ακόμη μια φορά είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας, τη Δευτέρα 15/1/2024 και την Τετάρτη 24/1/2024, τις κυρίες Ζιούτου Γ., Γιώτα Α., Αναγνώστου Ε. και Βαλομάνδρα Α., οι οποίες συζήτησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης για ένα συναίσθημα της εποχής μας που δυστυχώς κυριαρχεί σε όλες τις ηλικίες, το άγχος.
Δεδομένου ότι σώμα και ψυχή αλληλοεξαρτώνται, αρχικά ζήτησαν από το ακροατήριό τους να σκεφτεί, όταν νιώθει να κυριεύεται από άγχος πώς αυτό αντανακλάται στο σώμα και εν συνεχεία να το αποτυπώσουν σε μια ανθρώπινη φιγούρα που ζωγράφισαν οι μαθητές/τριες στον πίνακα. Κατόπιν επισήμαναν, ότι καλό είναι κάθε φορά που αγχωνόμαστε να αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που προκαλεί το άγχος, προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε το συναίσθημα αυτό αποτελεσματικά, και διέκριναν το παραγωγικό από το παραλυτικό άγχος. Τέλος, πρότειναν σε όσους/ες μαθητές/τριες επιθυμούν και εφόσον ενημερωθούν οι γονείς τους να συμμετέχουν σε μια δράση που υλοποιεί η ΚΜΨΥ για μια πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του άγχους που απευθύνεται σε μαθητές/τριες.
Εν κατακλείδι απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στις κυρίες της ΚΜΨΥ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, τον χρόνο που αφιέρωσαν στους/στις μαθητές/τριές μας και κυρίως για την ουσιαστική τους υποστήριξη.

Συντονίστριες της δράσης από την ΚΨΜΥ: Αναγνώστου Έλενα, Κοινωνική Λειτουργός και Καραθανάση Βάσω, Σύμβουλος Γονέων.