Η εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου στην Αθήνα

Μετά από σχετική αίτηση το σχολείο μας επιλέχθηκε να επισκεφτεί τη Βουλή των Ελλήνων στις 18 έως 19 Ιανουαρίου. Αναχωρήσαμε, λοιπόν, νωρίς το πρωί από το χώρο του σχολείου με προορισμό την Αθήνα.

Με την άφιξη μας στην πρωτεύουσα επισκεφτήκαμε την Παλαιά Βουλή, η οποία σήμερα λειτουργεί ως το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Εκεί στεγάζονται εκθέματα από την εποχή του Βυζαντίου έως και την Μικρασιατική καταστροφή. Μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα οι παραδοσιακές ενδυμασίες και τα όπλα της επανάστασης του 21 αλλά και η αίθουσα συνεδριάσεων. Φεύγοντας από το μουσείο, περπατήσαμε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι να φτάσουμε στην πλατεία Συντάγματος και στο ιστορικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Εκεί περιηγηθήκαμε στα παλιά ανάκτορα, γνωρίσαμε την ιστορία του κτιρίου και παρακολουθήσαμε συνεδρίαση των βουλευτών, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα.

Την επόμενη ημέρα, ανεβήκαμε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και θαυμάσαμε την μοναδική αρχιτεκτονική των αρχαίων ναών και την καταπληκτική θέα. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο μουσείο της Ακρόπολης και εντυπωσιαστήκαμε από τα περίτεχνα γλυπτά. Εδώ φυλάσσονται οι 5 από τις 6 αυθεντικές Καρυάτιδες, πολλά άλλα έργα του Παρθενώνα καθώς και προσομοιώματά τους. Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη μας σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, όπου ψωνίσαμε, φάγαμε, χαλαρώσαμε και αναχωρήσαμε γεμάτοι χαρά και μοναδικές εικόνες.

Το σύντομο αυτό ταξίδι ήταν μια ευκαιρία να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να ξεφύγουμε από την κουραστική καθημερινότητά μας. Υπήρχε άριστη συνεργασία μαθητών και καθηγητών και τους ευχαριστούμε για αυτήν την υπέροχη εμπειρία!

Οι μαθήτριες του Γ3 

Μήτσιου Μαρία

Παπαγιαννούλη Μαρία

Παχή Βασιλική

Πίσσα Φρειδερίκη