Εκλογές για την ανάδειξη μαθητικών συμβουλίων του σχολείου – 5μελή συμβούλια και 15μελές συμβούλιο

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων με δημοκρατικές διαδικασίες άσκησαν το δικαίωμα “του εκλέγειν και εκλέγεσθαι” για την ανάδειξη πενταμελών μαθητικών συμβουλίων για το σχολικό έτος 2023-24 με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής κάθε τμήματος.
Στόχος των πενταμελών μαθητικών συμβουλίων είναι να εκφράζονται ελεύθερα και δημοκρατικά όλοι/ες οι μαθητές/τριες, να συμμετέχουν στη συλλογική ζωή, να αναπτύσσουν την υπευθυνότητα, να κατοχυρώνουν τα δικαιώματά τους αλλά και να συνειδητοποιούν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους.
Το μάθημα δημοκρατίας συνεχίστηκε με τις εκλογές για την ανάδειξη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023.
Η μαθητική κοινότητα πριν προσέλθει στην κάλπη είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ομιλίες των υποψηφίων μαθητών/τριών που με επιχειρήματα και στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου διεκδίκησαν την ψήφο των συμμαθητών και συμμαθητριών τους.
Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στις εφορευτικές επιτροπές που με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου διασφάλισαν την άψογη και γρήγορη διεξαγωγή των εκλογών.
Ευχόμαστε σε όλους όσοι συμμετέχουν στα μαθητικά συμβούλια να έχουν μια παραγωγική θητεία και να συμβάλλουν με τις προτάσεις και τα έργα τους στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.