Συγχαρητήριο μήνυμα του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων για διάκριση μαθήτριας στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Πυθαγόρας»

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων, οι οποίοι διακρίθηκαν κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), Αρχιμήδης, Θαλής, Πυθαγόρας, Παιχνίδι και Μαθηματικά.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ Γιάννης Τυρλής, μαθηματικός, με μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών και Διδακτορικό σχετικά με τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. Είναι Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών από το 1983.
Ο κ. Τυρλής στην ομιλία του αναφέρθηκε στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, στην αξία και τη χρησιμότητά τους στην προσωπική ανάπτυξη των μαθητών/τριών. Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.

Το σχολείο μας συγχαίρει την μαθήτριά μας Πίσσα Φρειδερίκη της Β΄ τάξης, η οποία διακρίθηκε στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Πυθαγόρας», και της εύχεται καλή πρόοδο!