Μετά το Γυμνάσιο τι;

Στις 5/4/2023 η Γ’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων στο πλαίσιο του μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” με την καθηγήτριά τους Βαϊοπούλου Γαρυφαλλιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Παπαζεύκου Ουρανία και Θεμελή Αντώνη, προκειμένου να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς το σχολείο και τα εργαστήρια, αφού αρκετοί/ές μαθητές/τριες φαίνονται αποφασισμένοι να ακολουθήσουν την επαγγελματική εκπαίδευση.

Αμέσως μετά την υποδοχή από τον διευθυντή κ. Νταράλα Π., η υποδιευθύντρια του σχολείου παρουσίασε με συντομία τις προοπτικές των μαθητών/τριών που επιλέγουν το ΕΠΑΛ, και κατόπιν έγινε ξενάγηση στα εργαστήρια των διαφόρων τομέων – ειδικοτήτων του 2ου ΕΠΑΛ.

Την επόμενη ημέρα η δράση συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο σχολείο μας του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων,  κ. Ν. Ντόγκα, ο οποίος παρουσίασε τις ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο του. Στη συνέχεια έλαβε χώρα διεξοδική συζήτηση με τους/τις μαθητές/τριες που έθεσαν ποικίλα ερωτήματα λαμβάνοντας τις απαντήσεις, ώστε να σχηματίσουν μια όσο το δυνατόν πιο  ολοκληρωμένη εικόνα  για την επαγγελματική εκπαίδευση.