“ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ 2022”

9η πανελλαδική σχολική ενέργεια ενάντια στην Ενδοσχολική Βία – “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”

Το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων ανταποκρινόμενο στη σχετική πρόσκληση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και κυρίως στις απαιτήσεις της εποχής μας έλαβε μέρος στην 9η Πανελλήνια Σχολική Ενέργεια ενάντια στην ενδοσχολική βία με τίτλο «Μίλα τώρα». Στο πλαίσιο της ενέργειας μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας αξιοποίησαν τα διαθέσιμα εργαλεία και κυρίως τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους για να φτιάξουν ψηφιακές δημιουργίες μέσα από τις οποίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην ενδοσχολική βία.

Στη δράση συμμετείχαν μαθητές/τριες 10 τμημάτων του σχολείου, οι οποίοι/ες κάτω από τις οδηγίες των εκπαιδευτικών Παπαζεύκου Ουρανίας, Τριάντου Ευαγγελίας, Δάντσικα Αλεξάνδρας, Σιούτα Ευάγγελου και Τάσιου Ευαγγελίας δημιούργησαν:

  • Συννεφόλεξα
  • Ζωγραφιές
  • Ακροστιχίδες
  • Σχεδίαση μηνύματος στο προαύλιο του σχολείου που βιντεοσκοπήθηκε με τη χρήση drone
  • Κινούμενες εικόνες

Οι παραπάνω δημιουργίες αναρτήθηκαν σε padlet, η ηλεκτρονική διεύθυνση του οποίου κοινοποιήθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα milatora.gr και στα κοινωνικά δίκτυα του οργανισμού.

Στο padlet ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ 2022 μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών μας.

Το padlet μπορείτε να το βρείτε και στην ιστοσελίδα του milatora:

https://www.milatora.gr/post/το-2ο-γυμνάσιο-τρικάλων-ενάντια-στο-bullying-μίλα-τώρα

Στις 13 Μαΐου 2022 το σχολείο μας συμμετείχε στο “11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας”, όπου παρουσίασε βίντεο από τις δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στη δράση “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ 2022”. Παρακολουθήστε το βίντεο: