Αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στις 14 Απριλίου 2024 άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία και δόθηκε το έναυσμα για τους 33ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανώσει το Παρίσι.

Το σχολείο μας θέλοντας να φέρει τους μαθητές και μαθήτριες σε επαφή με την ιστορία, την παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων και τις ολυμπιακές αξίες παρουσίασε τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2024 αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με την ομιλία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Ευάγγελου Σιούτα σχετικά με τις Αρχές του Ολυμπισμού και τις παθογένειες των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και με την παρουσίαση των συμβόλων και παραδόσεων των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων από τη μαθήτρια Θεοδώρα Πατέρα (Α3).

Στη συνέχεια έγινε αναπαράσταση της Τελετής Αφής της Φλόγας με την επίκληση στον θεό Απόλλωνα από τις μαθήτριες Βασιλική Παχή (Γ3) ως Πρωθιέρεια, Ευγενία-Ειρήνη Πελεκάνου (Α3) και Δήμητρα Παπαδοπούλου (Α3) ως ιέρειες και ακολούθησε η Λαμπαδηδρομία από τους/τις μαθητές/τριες Νικόλαο Πετρόπουλο (Γ3), Βασιλική Πασχάλη (Γ3), Στυλιανό Τέλλιο (Γ4), Λυδία Τσίντζηρα (Γ4), Στυλιανή Πασχάλη (Β4) και Λυδία Πορτίκα (Β4) κρατώντας μία αυθεντική Ολυμπιακή Δάδα της Ολυμπιάδας του 1936 στο Βερολίνο.

Η χορωδία του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Μουσικής κ. Απόστολο Κωτούλα τραγούδησε τον Ολυμπιακό Ύμνο, ενώ ο μαθητής Νικόλαος Πετρόπουλος εκφώνησε τον Ολυμπιακό όρκο.

Τέλος, μαθήτριες της Α’ τάξης παρουσίασαν τα 32 ολυμπιακά αθλήματα και μετέφεραν μηνύματα για τον υγιή αθλητισμό.

Στην παρακάτω ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα που ετοίμασε το σχολείο μας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024.

https://sites.google.com/view/2gymtrik-olympicgames2024