Δράσεις Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Ενημερώνομαι για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνάσιου έγινε εκτενής παρουσίαση των ειδικοτήτων που λειτουργούν στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων από εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου. Την ιδιαίτερα κατατοπιστική ενημέρωση παρακολούθησαν οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης των τεσσάρων τμημάτων ανά δύο τμήματα σε δύο ωριαίες συναντήσεις. Ακολούθησε συζήτηση και κυρίως απαντήθηκαν ερωτήματα των μαθητών σχετικά με την εκπαίδευση που παρέχουν τα Επαγγελματικά Λύκεια και τις προοπτικές που δίνουν στους αποφοίτους.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Βασίλειο Τσέλιο, Σοφία Κόκορα και για την αρτιότητα της παρουσίασης.

Επίσης, κάθε χρόνο η Γ΄ Γυμνασίου προσκαλείται από το Πρότυπο ΕΠΑΛ της πόλης μας για μια πιο ουσιαστική γνωριμία, δεδομένου ότι οι μαθητές/τριες αυτής της τάξης καλούνται να επιλέξουν τύπο Λυκείου. Φέτος η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2024.
Όλη τη χρονιά περιμέναμε αυτή τη μέρα… Έτσι με δύο λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ μετακινηθήκαμε στον Πυργετό, όπου βρίσκεται το Πρότυπο ΕΠΑΛ. Φτάνοντας εκεί, μας υποδέχτηκε η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Αβδελίδου, η οποία μας παρουσίασε αδρομερώς τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές που ανοίγονται για τους/τις μαθητές/τριες οι οποίοι φοιτούν σ’ αυτό. Κατόπιν, χωρισμένοι σε τρεις μεγάλες ομάδες ξεναγηθήκαμε στα εργαστήρια, και αρμόδιοι εκπαιδευτικοί μας παρείχαν περισσότερες πληροφορίες.
Εντυπωσιαστήκαμε από τις δημιουργίες των μαθητών, συναισθανθήκαμε την ευχαρίστηση που διαγράφονταν στα πρόσωπά τους για τα έργα τους, θαυμάσαμε το τεράστιο κτίριο με τους πολλούς χώρους, τις τεράστιες κλίμακες, συγκινηθήκαμε βλέποντας παλιούς μαθητές του σχολείου μας και το σημαντικότερο προβληματιστήκαμε σοβαρά για την επιλογή Λυκείου μιας και ολοκληρώνεται όπου να’ ναι η φοίτησή μας στο Γυμνάσιο.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι τόσο οι συνοδοί καθηγητές μας όσο και ο διευθυντής, επιστρέφοντας στο σχολείο μάς συνεχάρησαν για την άψογη συμπεριφορά μας, πράγμα που τους έκανε πραγματικά υπερήφανους για άλλη μια φορά. Παίρνοντας την ευκαιρία σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε για εμάς!

…και για του λόγου το αληθές ιδού ορισμένα στιγμιότυπα από την επίσκεψη: