Ο Μύλος Ματσόπουλου «συναντήθηκε» με τους/τις μαθητές/τριες του Α3 σ’ ένα πολιτιστικό πρόγραμμα

«Ένας Μύλος αφηγείται…» είναι ο τίτλος του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α3 τμήματος κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024.
Με κύριο στόχο την βιωματική και ενεργητική μάθηση οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Δάντσικα Αλεξάνδρα ΠΕ02, κ. Κωτούλα Ελένη ΠΕ86 και κ. Τριάντου Ευαγγελία ΠΕ07/ΠΕ78 κατηύθυναν τους μαθητές και τις μαθήτριες στην αναζήτηση πληροφοριών, συνέβαλαν στον έλεγχο αυτών και συντόνισαν την ομάδα διευκολύνοντας την καλή λειτουργία της.
Ειδικότερα η πολιτιστική ομάδα του Α3 με επίκεντρο τον εμβληματικό Μύλο Ματσόπουλου δεν γνώρισε μόνο την ιστορία και τη σημασία του για την οικονομική ζωή της πόλης μας αλλά ενίσχυσε τον ψηφιακό της γραμματισμό, καλλιέργησε τις δεξιότητες της επικοινωνίας, της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και υπευθυνότητας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες με εργαλεία την φαντασία, τον ενθουσιασμό και την τεχνολογία ζωγράφισαν, φωτογράφισαν το κτιριακό συγκρότημα του Μύλου, δημιούργησαν κολάζ φωτογραφιών και αφίσες. Η δημιουργικότητά τους δεν περιορίστηκε μόνο σ’ αυτά, καθώς έδωσαν «φωνή» στο μνημείο μέσα από μια συνέντευξη, έγραψαν τις δικές τους ιστορίες, έκαναν χρονογραμμμές και ψηφιακά παιχνίδια.
Παρουσίασαν μέρος της συλλογικής αυτής προσπάθειας στη γιορτή δημιουργίας και ψηφιακών δεξιοτήτων «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala» που διοργάνωσε η Δ.Δ.Ε. Τρικάλων στις 19 Απριλίου 2024.
Τέλος μέσα από ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του προγράμματος καταδείχθηκε μεταξύ άλλων τόσο η χρησιμότητά του όσο και η σημασία της υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων στην πρόκληση του μαθητικού ενδιαφέροντος.
Με το πέρας του πολιτιστικού προγράμματος δόθηκε ως ενθύμιο στους μαθητές/τριες βεβαίωση συμμμετοχής.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι μπορούν να παραγάγουν εξαιρετικά μαθησιακά προϊόντα αν συνεργαστούν και απελευθερώσουν την φαντασία τους, την δημιουργικότητα και επινοητικότητά τους.

Μπορείτε να δείτε την εργασία των μαθητών/τριών του τμήματος Α3 στην παρακάτω ιστοσελίδα: