Σχολικό πρωτάθλημα 2023

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ήταν πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού τους με τις αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των εσωτερικών πρωταθλημάτων. Συγκεκριμένα αυτή τη σχολική χρονιά διεξήχθησαν πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (αγόρια), βόλεϊ (κορίτσια) και επιτραπέζιας αντισφαίρισης (μεικτό). Στόχος η καλλιέργεια κουλτούρας συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητισμού μέσα στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» είτε αυτή αφορά σε σχολικές αθλητικές δραστηριότητες είτε σε δραστηριότητες αθλητικών συλλόγων εκτός σχολείου.
Αρχικά, οι μαθητές αγωνίστηκαν ανά τμήμα σε επίπεδο τάξεων, ενώ στη συνέχεια οι
νικήτριες ομάδες κάθε τάξης αγωνίστηκαν μεταξύ τους. Στην επιτραπέζια αντισφαίριση οι συναντήσεις προέκυψαν μετά από κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων. Αφού
ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δράση ακολούθησε βράβευση των ομάδων που
επικράτησαν με απονομή κυπέλλων και γλυκισμάτων. Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι νικητές ήταν όλοι, καθώς το μεγαλύτερο κέρδος προέρχεται από τη χαρά της συμμετοχής, η οποία ήταν φανερά ορατή στα μάτια όλων των παιδιών, όπως άλλωστε και η κοσμιότατη διαγωγή τους.
Για την ιστορία και μόνο νικήτριες ομάδες ήταν οι παρακάτω:
Στο βόλεϊ: Α4, Β2, Γ3 και σούπερ πρωταθλήτρια η ομάδα του Γ3.
Στο ποδόσφαιρο: Α3, Β4, Γ1 και σούπερ πρωταθλήτρια η ομάδα του Β4.
Στον τελικό του πινγκ πονγκ νικητής αναδείχθηκε ο μαθητής της Α΄ τάξης Τσιάρας Γεώργιος, ο οποίος κέρδισε στον τελικό τον μαθητή της Β΄ τάξης Κωστόπουλο Παναγιώτη. Μια διαφορετική νότα στην εκδήλωση στο πλαίσιο ανάπτυξης ειδικών δεξιοτήτων έδωσαν οι μαθήτριες Βότανου Ελένη και Αντωνίου Αικατερίνη, οι οποίες παρουσίασαν τη δική τους χορογραφία.

Τον γενικό σχεδιασμό και συντονισμό των εκδηλώσεων είχε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) του σχολείου, κ. Σιούτας Ευάγγελος.