Τα ονειρεμένα Ιωάννινα

Ξεκινήσαμε Παρασκευή πρωί να πάμε στα Ιωάννινα, όλη η Β’ Γυμνασίου, με τέσσερις φοβερούς συνοδούς καθηγητές και δύο πούλμαν που μας περίμεναν έξω από το σχολείο για να αναχωρήσουμε!

Μέσα στο λεωφορείο καθόμασταν ανά δύο άτομα. Όλοι είχαν τις παρέες τους, οπότε το ταξίδι μας μέχρι την πρωτεύουσα της Ηπείρου κύλησε ομαλά. Ακούγαμε τραγούδια, λέγαμε ανέκδοτα, σπαζοκεφαλιές, γελούσαμε και ανεβάζαμε συνεχώς selfie στα social media.

Λίγο πριν από τα Γιάννενα, κάναμε μια ολιγόλεπτη στάση για να ξεκουραστούμε, οι περισσότεροι ήμασταν ζαλισμένοι από τις στροφές της διαδρομής, γι’ αυτό λοιπόν θέλαμε να ξεμουδιάσουμε ή να φάμε, για να πάρουμε δυνάμεις. Μετά από λίγη ώρα, συνεχίσαμε την πορεία μας.

Πρώτος προορισμός «Το Σπήλαιο του Περάματος», όπου ανεβήκαμε περίπου εξακόσια σκαλιά! Μεγάλος άθλος! Η θερμοκρασία παρέμενε σταθερή στους δεκαοχτώ βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο εμείς δεν κρυώναμε, γιατί περπατήσαμε περίπου ένα χιλιόμετρο μέσα στο σπήλαιο. Οι σταλαχτίτες και οι σταλαγμίτες ήταν εντυπωσιακοί. Μάλιστα, η καθηγήτρια της χημείας μας είπε ότι είναι χημικές ενώσεις, που προέκυψαν από τη διάβρωση του ασβεστόλιθου από το νερό. Για να μην τα πολυλογώ, το σπήλαιο ήταν τόσο επιβλητικό που εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία να πάω ξανά εκεί! Στο τέλος, όλοι έβγαιναν από το σπήλαιο λαχανιασμένοι και κουρασμένοι. Εγώ πάντως δεν ήμουν τίποτα από τα δύο… Να ‘ναι καλά η καλή φυσική μου κατάσταση.

Δεύτερος σταθμός ήταν το Κάστρο των Ιωαννίνων.  Αναβλήθηκε όμως, γιατί πεινούσαμε και πήγαμε για φαγητό! Περάσαμε από την λίμνη Παμβώτιδα και τολμώ να πω ότι ήταν πάρα πολύ εντυπωσιακή! Νόμιζε κανείς, ότι ήταν θάλασσα, τόσο μεγάλη που ήταν. Είδαμε πολλές ψαρόβαρκες και μαγαζάκια με αναμνηστικά παραδοσιακά προϊόντα.

Οι καθηγητές-συνοδοί μας, μας έδωσαν άδεια να περιηγηθούμε στην πόλη για ψώνια και φαγητό. Τα Γιάννενα είναι μια πόλη με πολλές ανηφόρες και γι’ αυτό κουραστήκαμε λίγο. Όπως λέει και ο καθηγητής της γυμναστικής, καλό είναι να έχουμε καλή φυσική κατάσταση ώστε να μην κουραζόμαστε και λαχανιάζουμε! Αυτή η πόλη έχει ωραία εμπορικά μαγαζιά, καφετέριες και ξενοδοχεία. Οι περισσότεροι μαθητές σταμάτησαν στα Goody’s για φαγητό και ξεκούραση.

Αφού ανακαλύψαμε όλα τα σημεία αυτής της περιοχής, ήταν ώρα να φύγουμε και να επιστρέψουμε στα πολυαγαπημένα μας Τρίκαλα!!! Μέσα στο λεωφορείο έγινε χαμός… Όταν πλησιάζαμε στην Καλαμπάκα, οι συμμαθητές μου έβαλαν τραγούδια και γενικώς κάναμε πάρτι μέσα στο πούλμαν. Ωστόσο, η κολλητή μου κοιμόταν στο μεγαλύτερο μέρος της επιστροφής, γιατί έπρεπε να είναι ξεκούραστη για την προπόνηση του χορού.

Η ώρα μας περνούσε ευχάριστα, μέχρι που είδα ένα παιδί να κάθεται μόνο του και να είναι στενοχωρημένο. Αμέσως του είπα να έρθει στην παρέα μας για να μην νιώθει μοναξιά! Τελικά πέτυχε… Πλέον όλοι ήμασταν μαζί και χαρούμενοι!

Λίγο έξω από τα Τρίκαλα όλοι ήμασταν κουρασμένοι και ακούγαμε χαλαρωτικά τραγούδια. Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τους φίλους μας και να γυρίσουμε στα σπίτια μας. Πέρασα τόσο καταπληκτικά!!! Εύχομαι του χρόνου να πραγματοποιηθεί τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα και να είναι όλα ακόμη πιο τέλεια! Νιώθω ότι όλα ήταν απλώς ένα όνειρο, αλλά έγιναν στην πραγματικότητα…

Λυδία Τσίντζηρα, Β4

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023