Το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων σε Διημερίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη Σχολική Βία και τον Σχολικό Εκφοβισμό

Το σχολείο μας συμμετείχε 9-10 Μαρτίου 2023 σε Διημερίδα που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο “Πρακτικές αντιμετώπισης Βίας και Εκφοβισμού στα Σχολεία”.

Η συμμετοχή μας αυτή ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς συζητήσεων και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν με μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Με στόχο τη διαμόρφωση θετικού κλίματος συνεργασίας, φιλίας, ενσυναίσθησης και ανάπτυξης συναισθημάτων ασφάλειας στο σχολικό περιβάλλον οι μαθητές μας συζήτησαν για τον σχολικό εκφοβισμό, τις μορφές του και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Κατάλαβαν ότι η Παιδεία είναι ο δρόμος εκείνος που οδηγεί στο σεβασμό της προσωπικότητας του άλλου και με σύνθημα: «Με σύμμαχό μου τα βιβλία διώχνω τη βία απ΄τα σχολεία» ζωγράφισαν, δημιούργησαν συννεφόλεξα και αφίσες.

Αυτό το υλικό ψηφιοποιήθηκε και με τη μορφή video στάλθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Επίσης συμμετείχαμε και στην έκθεση ζωγραφικής που διοργανώθηκε στον χώρο διεξαγωγής της διημερίδας με δύο έργα μαθητριών μας.

Την δράση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Αλεξάνδρα Δάντσικα ΠΕ02, Ελένη Κωτούλα ΠΕ86, Ουρανία Παπαζεύκου ΠΕ86, Κατερίνα Σπαθή ΠΕ08 και Ευαγγελία Τριάντου ΠΕ07/78.

Το σχολείο εκπροσώπησε στην Διημερίδα η κ. Κωτούλα Ελένη ΠΕ86 .

Έργο της Μερίσας Παλούσι – Β3 (πάνω αριστερά)

Έργο της Βασιλικής Πασχάλη – Β3 (κάτω στο κέντρο )