Το βραβευμένο μας ντοκιμαντέρ «Η ζωή και η θυσία του Ταγματάρχη Δημητρίου Πούλιου» στο ΡΙΚ

Την Τρίτη 2 Αυγούστου το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου στην εκπομπή «ΕΜΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ» που επιμελείται ο δημοσιογράφος Λουκάς Χαμάτσος παρουσίασε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων «Η ζωή και η θυσία του Ταγματάρχη Δημητρίου Πούλιου». Η εκπομπή μεταδόθηκε παράλληλα και στο δορυφορικό πρόγραμμα του ΡΙΚ.
Υπενθυμίζουμε πως η ταινία τεκμηρίωσης παρουσιάζει τη ζωή και τη θυσία του τρικαλινού ταγματάρχη Δημητρίου Πούλιου, ο οποίος έπεσε ηρωικά εκτελώντας το καθήκον του στην Αμμόχωστο στις 11 Μαΐου 1964. Εντάχθηκε στην ενότητα «Κοινοί αγώνες Κυπρίων και Ελλαδιτών για την ελευθερία» του 8ου Πανελλήνιου εκπαιδευτικού προγράμματος: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» και απέσπασε το 1ο βραβείο.
Η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά τους οικονομικούς χορηγούς του προγράμματος: Το Δήμο Τρικκαίων και την Σχολική του Επιτροπή, τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων , τον Δήμο Μετεώρων , την Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδiκίου & Πύλης, την Γαλακτοβιομηχανία LA FARM, την Ασφαλιστική Εταιρία Ηλιάδης Γ., τους Μύλους Γεωργανάδων, το ταξιδιωτικό γραφείο Τσουρβάκας Travel, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων και τους Ανώνυμους Γονείς, με την συμβολή των οποίων δημιουργήθηκε η ταινία και πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών στην Κύπρο για την απονομή του βραβείου.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β ΚΙΤΟΣ

Δείτε παρακάτω την εκπομπή: